Espais literaris de Jesús Moncada

El dia de l’evacuació

El dia de l’evacuació

  1. Català
  2. Castellà


Llegit per Jesús Llop

El dia de l’evacuació, vaig aconseguir embarcar els pares de l’Alexandre en un dels darrers llaüts que fugien Ebre avall. Vaig tornar a casa a recollir quatre coses personals i em vaig aviar cap al pas de barca del Segre. Vesprejava. Quan anava a enfilar el carrer Major, vaig sentir una explosió esglaiadora; semblava que la vila s’aixecava enlaire. Una ventada em va estampar contra una porta; una pluja de vidres esmicolats queia de balcons i finestres. Havien volat el pont de l’Ebre perquè no hi passessin els nacionals, deia un soldat. No vaig poder escapar-me: els fugitius que ens havien precedit havien deixat el pontó a l’altra banda del Segre.

La galeria de les estàtues, 270

© 2009-2021 Espais literaris de Jesús Moncada · Disseny de Quadratí