Espais literaris de Jesús Moncada

En els passadissos de la memòria

En els passadissos de la memòria

  1. Català
  2. Castellà
  3. (Mostra‘ls tots)


      Llegit per Cristina Rodes

En els passadissos de la memòria, aquells dies eren la imatge de l’Alexandre sota les frondoses figueres que ombrejaven la façana del mas del Pla de la Dama, el joc de llums i d’ombres verdes que en difuminaven la silueta; eren sobretot la imatge de l’Alexandre al camí de ronda del castell.

Fou ell qui proposà l’excursió a la fortalesa, sense guarnició des de la darrera guerra carlina. Volia obtenir-hi unes fotografies per il·lustrar un treball sobre la conquesta de la vila per les tropes napoleòniques durant la Guerra del Francès.

La galeria de les estàtues, 87

–~~~~~~~~~~~~–

En los pasadizos de la memoria, aquellos días eran la imagen de Alexandre bajo las frondosas higueras que sombreaban la fachada de la masía del Pla de la Dama, el juego de luces y sombras verdes que difuminaban su silueta; eran sobre todo la imagen de Alexandre en el camino de ronda del castillo.

Él fue quien propuso la excursión a la fortaleza, sin guarnición desde la última guerra carlista. Tenía el propósito de tomar unas fotografías para ilustrar un trabajo sobre la conquista de la villa por las tropas napoleónicas durante la guerra de la Independencia.

La galería de les estatuas, 64

© 2009-2010 Espais literaris de Jesús Moncada · Disseny de Quadratí