Espais literaris de Jesús Moncada

Fora rems!

Fora rems!

  1. Català
  2. Castellà
  3. (Mostra‘ls tots)


      Llegit per Cristina Rodes

–Solta-la! —cridà el Marcel·lí Monegre.

En sentir l’ordre del patró, Narcís Costera, el peó que guiava el matxo que sirgava el llaüt Ebre amunt per la riba, desenganxà la saula: la llarga corda, la qual unia l’animal a l’embarcació, caigué al riu i va esgaiar igual que una fuetada l’aigua grisa. Els altres dos peons de la tripulació, que mentrestant havien muntat els rems en els escàlems, iniciaven la vogada, i el Santa Bàrbara tallà el corrent de biaix, aviant-se cap a la vila, situada a la vora esquerra.

–Fora rems! –ordenà el patró, en acostar-se al moll.

Els peons agafaren aleshores les barres i atracaren suaument l’embarcació al costat de les altres que ja eren amarrades en bateria.

Guardeu-vos de somiar genives esdentegades, dins El Cafè de la Granota, 131

–~~~~~~~~~~~~–

–¡Suéltala! —gritó Marcel.lí Monegre.

Al oír la orden del patrón, Narcís Costera, el peón que guiaba el macho que sirgaba el falucho Ebre por la ribera arriba, desenganchó la sirga: la larga cuerda, que unía el animal a la embarcación, cayó al rio y segó como un latigazo al agua gris. Los otros dos peones de la tripulación, que entre tanto habían montado los remos en los escálamos, iniciaban la bogada, y el Santa Bárbara cortó la corriente al sesgo, en dirección al pueblo, situado en la orilla izquierda.

—¡Fuera remos! —ordenó el patrón, al acercarse al muelle.

Los peones cogieron entonces los bicheros y atracaron suavemente la embarcación junto a las que ya estaban amarradas en batería.

Guardaos de soñar encías desdentadas, en El Café de la Rana, 105-106

© 2009-2010 Espais literaris de Jesús Moncada · Disseny de Quadratí