Espais literaris de Jesús Moncada

Vint-i-cinc tones de carbó per a una bòbila de Tortosa

Vint-i-cinc tones de carbó per a una bòbila de Tortosa

  1. Català
  2. Castellà
  3. (Mostra‘ls tots)


      Llegit per Soledad Catalán

—¿Què hi ha per a demà? –preguntà el Marcel·lí, mentre seia en un cantó de la taula de l’administrador, vora l’estufa roent, i agafava un cigarret de la capsa de fusta lacada, vora el tinter sostingut per un petit faune de bronze.

–Viatge llarg.

–¿On?

–Vint-i-cinc tones de carbó per a una bòbila de Tortosa.

El patró rebé amb goig la notícia. La monotonia diària dels viatges a dur lignit a l’estació de ferrocarril de Faió l’ensopia. El que li anunciava l’administrador volia dir, entre anar i tornar, tres dies de navegació. Significava trobar vells amics i, sobretot, veure la Paulina.

Guardeu-vos de somiar genives esdentegades, dins El Cafè de la Granota, 132

–~~~~~~~~~~~~–

—¿Qué hay para mañana? —preguntó Marcel.lí, mientras se sentaba en un ángulo de la mesa del administrador, junto a la estufa candente, y tomaba un cigarrillo de la caja de madera lacada que había junto al tintero sostenido por un pequeño fauno de bronce.

—Viaje largo.

—¿A dónde?

—Veinticinco toneladas de carbón para un tejar de Tortosa.

El patrón recibió con alegría la noticia. La monotonía diaria de los viajes, llevando lignito a la estación de ferrocarril de Fayón, le aburría. El que le anunciaba el patrón iba a suponer, entre ida y vuelta, tres días de navegación. Significaba encontrar viejos amigos y, sobre todo, ver a Paulina.

Guardaos de soñar encías desdentadas, en El Café de la Rana, 106

© 2009-2010 Espais literaris de Jesús Moncada · Disseny de Quadratí